Framgångsfredag

Efter en vecka med jobb, och som en härlig boost inför helgen tänkte vi börja Framgångsfredag. En serie som lyfter lyckade samarbeten mellan debdeltagare, partners och styrelseuppdrag. Ett härligt sätt att avsluta veckan på, och få en boost av energi och inspiration.

Först ut i serien får vi möta Emelie.

Emelie, som var en av deltagarna i vårt första program, drivs av det tekniska landskapet inom e-handel. Inför Deb programmet ville Emelie kunna bidra i styrelserummet med digital och teknisk kompetens. Den digitala transformationen är ett faktum, även i styrelserummet, oavsett bolag eller bransch.

Emelie driver idag ett eget bolag som hjälper e-handlare överbrygga tech, kundupplevelser och affär.
Önskan om att kunna bidra med digital och teknisk kompetens gick väl i uppfyllelse då hon fick gå in som adjungerad styrelseledamot i Meloq, tack vare vår parter Sting.

Emelies närvaro i Meloqs styrelse har 

“... hjälpt oss att kunna öka försäljningen och räckvidden i våra digitala kanaler.”- Meloq

En riktig Deb-framgångssaga

Övning ger färdighet. Deb har en tro på att den bästa förberedelsen inför att kliva in i en styrelse är att hands-on lära sig styrelsearbete. Därför lägger vi stor vikt på de adjungerade styrelseplatserna. Så att deltagarna får komma ut och få erfarenhet för sin egen utveckling.

“Det har varit en fantastisk upplevelse att få vara en del av den första upplagan av Deb och att få spendera min adjungerad position hos Meloq under det senaste året. Genom att få praktiskt applicera och reflektera över det vi lärt oss under utbildningarna i våra adjungerad roller har varit oerhört givande. Och att Meloq varmt har välkomnat mig in i deras styrelsearbete, både för att lära men också för att kunna bidra med ytterligare kompetens, har kompletterat programmet perfekt.”
Emelie

Deb samarbetet är en lika stor tillgång för de styrelser som samarbetar med Deb. De styrelser som väljer att samarbeta med deb får tillgång till fantastiskt grym kompetens. Kompetens som kan komma in och förstärka, vidga och utveckla den egna verksamheten. Ett samarbete som resulterar i ett fantastiskt resultat!

“Samarbetet med Deb har för oss betytt att vi fått in rätt kompetens i styrelsen för den fas där bolaget befinner sig i just nu….Den adjungerade ledamotens bidrag i styrelsearbetet har framförallt varit fokuserat på digital marknadsföring och sälj.

Hennes bidrag i styrelsen har hjälpt oss att kunna öka försäljningen och räckvidden i våra digitala kanaler.”

Meloq

Emelie har nu suttit som adjungerade i Meloqs styrelse i ett år och kan summer tiden så här:

“En av mina största lärdomar från året är min djupare insikt, och ännu större respekt, för styrelsearbetet. Både vilket otroligt ansvar det ligger bakom att leda ett bolag som styrelseledamot men också vilken stor inverkan varje unik individ har med sin kompetens och erfarenhet. Och hur viktigt det är att dessa individer kompletterar varandra med olika styrkor för att inte få tunnelseende

En annan stor lärdom som jag ser i arbetslivet generellt, och som jag fått mer och mer belägg för under programmets gång även gäller styrelser, är hur viktig den digitala förståelsen är för framtidens styrelsearbete. Att kunna anpassa sin affär till den digitala förändringen som sker tror jag är en succéfaktor från styrelsenivå ner till organisation.”


Deb driver en rörelse för förändring, som efterfrågas av organisationer, communityn och entreprenörer. En förändring som inte bara gör styrelsearbete mer jämställt, utan som också bidrar till mer lönsamma, utvecklade och innovativa organisationer.

“DEB gör ett oerhört viktigt arbete. Mångfald i team och kvinnliga grundare har stått högt på agendan för Sting och det svenska tech communityt ett tag nu. Det är på tiden att vi vidtar åtgärder för en förändring i styrelserummen eftersom vi verkligen tror att organisatorisk mångfald på alla nivåer bidrar till en mer sund och hållbar verksamhet.”- Sting

Det är otroligt fint och givande att se när samarbeten ger personlig utveckling, verksamhetsutveckling och att vi tillsammans tar steget mot ett mer jämställt och inkluderande styrelsesverige.

Fina samarbeten som ger möjligheten för ny kompetens, nya profiler, att kliva in i styrelserummen, gör att vi alla tillslut kommer kunna ha en förebild i styrelserummen. Vilket är Debs vision.  

Tillsammans kan vi skapa och driva utveckling

Hoppas ni nu får en fin helg

// Deb.

Föregående
Föregående

Framgångsfredag

Nästa
Nästa

Nu lyfter vi fantastiska kvinnor